uw onroerend goed, onze zorg!
t. 0548 625043 | mob. 06 21838835
Buildingcare

Bouwtechnische keuring


Eerst emotie, maar dan ook zekerheid
U hebt de woning van uw dromen gevonden. Emoties spelen een belangrijke rol bij uw beslissing en daar is niets mis mee. Maar zo'n woning is ook een grote investering met vaak forse financiële consequenties voor een lange reeks van jaren. U weet exact wat u per maand kwijt bent aan hypotheeklasten, maar weet u ook wat u direct of de komende jaren kwijt bent aan onderhoudskosten, al dan niet achterstallig????

Met een bouwtechnisch rapport krijgt u inzicht in de direct te maken kosten en-of kosten op termijn. Wel zo'n veilig gevoel.

Waarom een aankoopkeuring?
- Een aankoopkeuring biedt zekerheid: u voorkomt onverwacht hoge herstelkosten na aankoop.
- Een aankoopkeuring geeft duidelijkheid: u beschikt over een overzicht van bouwtechnische gebreken en een raming van herstel- en onderhoudskosten.
- Een aankoopkeuring bespaart kosten: met het keuringsrapport in handen kunt u scherper onderhandelen over de aankoopprijs.
- Een aankoopkeuring voorkomt een miskoop: neem de aankoopkeuring op als ontbindende voorwaarde in een voorlopig koopcontract.
- Met een aankoopkeuring voldoet u aan de onderzoeksplicht m.b.t. de staat van onderhoud.


Waarom een verkoopkeuring?
- Met een verkoopkeuring voldoet u aan de wettelijke informatieplicht.
- Een verkoopkeuring kweekt vertrouwen bij de potentiële koper. U spelt hem niet maar wat op de mouw, maar een onafhankelijke deskundige heeft zich uitgesproken over de bouwtechnische staat.
- Met een verkoopkeuring staat u sterker in de onderhandelingen. U kunt aantonen dat één en ander in orde is.

Technische en financiële duidelijkheid.
Het bouwtechnisch rapport van Buildingcare geeft u een duidelijk beeld van de bouwkundige en installatietechnische staat en de te verwachten herstel- en onderhoudskosten, direct en op termijn.

Keuring door de verkoper.
Als verkoper heeft u de wettelijke verplichting dienstbaarheden, bepalingen, gebreken en dergelijke te melden. Dat noemen we de informatieplicht. Zeker nu bij de verkoop van panden steeds meer zelfwerkzaamheid wordt betracht is het zaak deze informatieplicht zeer serieus te nemen.

Informatie.
Een aan - of verkoopkeuring van Buildingcare BV is een visuele beoordeling van het pand. Als bouwkundige weet de inspecteur waar hij op moet letten; hij kent de specifieke tekortkomingen van bepaalde bouwmethoden en bouwperiodes. U krijgt dus veel relevante extra informatie over het pand. Wij streven er na, om u als opdrachtgever aanwezig te laten zijn tijdens de keuring. U kunt dan onze werkwijze zien, en allerlei vragen stellen, ook over eventuele verbouwingen of verbeteringen.

Compleet en gedetailleerd beeld.
Samen met de overzichtsfoto's, de foto's van eventuele gebreken en het overzicht van de te maken kosten, ontstaat een compleet beeld van de technische en bouwkundige staat van het pand.
Uw pand wordt onderzocht op circa 50 onderdelen, indien noodzakelijk, maken wij gebruik van een endoscoop.
Kozijnen en platte daken worden onderzocht met een telescoopladder tot circa 5 meter.
Daarboven maken wij gebruik van een Drone voor foto's of video's, indien dit is toegestaan.

Onderhoudsplanning.
Dit geeft niet alleen een actueel beeld, maar vormt ook de basis voor een eventuele onderhoudsplanning. U weet dus waar u aan toe bent en kunt de kosten van onderhoud voor de korte en middellange termijn budgetteren.

Aankoopkeuring loont.
Uiteraard gaan we niet op de stoel van de makelaar zitten. Wij gaan niet bepalen wat een woning voor u waard is. Wellicht wel interessant is het te weten dat onderzoek onder leden van de Vereniging Eigen Huis heeft aangetoond dat na een aankoopkeuring 40% van de kopers, als gevolg van ontdekte gebreken, hun bod heeft verlaagd.


Klik hier voor een uitgebreide brochure in pdf bestand.


webdesign: Indigo grafische produkties